Castelul Maria | Blog

Despre Noi si Gradina

Informații pentru rezervare, cazare și masă

Dragi oaspeți,

Vă așteptăm cu drag la noi! Vă amintim că, în condițiile actuale legate de COVID-19, ghidul de conduită este următorul:

  • Servirea mesei sau cazarea se face doar pe bază de rezervare. Dacă doriți să ne vizitați, sunați sau trimiteți un sms/mail!
  • Rezervarea se face pe mail și plata se face, preferabil, online sau cu cardul.
  • Masa poate fi servită în camera de hotel sau în grădină.
  • Mesele se pot servi  între orele următoare, pe baza unui meniu al zilei ce ia în considerare preferințele dvs.:  mic dejun 8-10.30, prânz  13-15 și cină 18-21.
  • În spațiile publice închise, precum restaurantul, e obligatorie purtarea măștii.
  • În zona recepției avem rugămintea să se intre o singură persoană o dată.
  • Pentru sănătatea tuturor, vă rugăm să păstrați distanța fizică între dvs, personal și alți clienți.

 

Pentru a face comunicarea mai ușoară, am pregătit o listă cu detalii și răspunsuri la întrebări frecvente legate de rezervări, program și altele.

Prezentare generală:

Vila Castelul Maria te asteapta cu o gradina ce se intinde pe mai mult de 6000mp, iar  la pensiunea Casa Maria te întâmpină  o gradina de 3000mp, o mini biblioteca și un miniSpa.

Pensiunea Casa Maria se afla la o distanta de aproximativ  800 de metri, 10minute de mers pe jos sau 1 minut cu masina fata de vila Castelul Maria.

 

Capacitate cazare:

Vila Castelul Maria pune la dispozitia clientilor 3 apartamente si o camera, capacitate de cazare de 8 locuri, fiecare apartament cu dormitor, salon living, baie.

Pensiunea Casa Maria te primește în 7 camere, fiecare cu baie proprie, patru dintre ele cu balcon, capacitate de cazare de 17 locuri.

 

Tarife cu mic dejun inclus, pentru două persoane:

  • Camera 1, 3, 2 și din Turn: 290 ron
  • Camera 5, 6, apartament Bej: 335 ron
  • Camera 4 și apartamentul Roșu: 355 ron
  • Camera 7 și apartamentul Albastru: 355 ron

Pentru cazare pe perioadă mai îndelungată (mai mult de trei zile) se pot oferi diverse oferte speciale pentru dvs.

 

  • Mic dejun extra pentru persoanele cazate: 30ron.
  • Mic dejun pentru copiii până la 12 ani: 20 ron.
  • Mic dejun pentru persoanele care nu sunt cazate: 35 ron.
  • Pat suplimentar: 40 ron. Nu toate camerele au posibilitatea de a primi o persoana suplimentar. Va rugam sa anuntati daca doriti cazare pentru mai mult de doua persoane.
  • Micul dejun se servește doar la Vila Castelul Maria, între orele 8 și 10:30.

Ziua hotelieră :

Check-inul se face începând cu ora 16:30 la recepția Castelul Maria, pana la ora 22:30. Avem rugamintea sa ne anuntati pentru check-in în afara orelor. Pentru check-inul după ora 23:55 este posibil se perceapă o taxa suplimentara.

Check-inul la Casa Maria se face începând cu ora 17:00.

Eliberarea camerei se face pana in ora 11:00. Avem rugamintea sa ne anuntati daca doriti sa rămâneți mai mult de aceasta ora. La eliberarea camerei dupa aceasta ora  este posibil sa se perceapa o taxa suplimentara.

Fiind o locație micuță, nu avem program de recepție non-stop. Dacă doriți check-out înainte de ora șapte, vă rugăm să anunțați.

Modalități rezervare:

Rezervarea se  face prin apel telefonic sau sms (0722382212) si prin mail  (luminita@castelulmaria.ro) comunicand datele rezervarii, nume, perioada solicitata si un numar de telefon. Rezervarea se considera ferma daca raspundeti mailului de rezervare si trimiteti un avans de 100ron/pe noapte cazare intr-o camera. Pentru o singură noapte rezervarea se face prin plata integrală a costului camerei.

In cazul in care nu trimiteti un avans, nu raspundeti mailului de rezervare sau nu raspundeti  la telefon pentru confirmare rezervare  exista posibilitatea sa nu va retinem camera.

Politici de restituire avans:

  1. Pentru o rezervare anulata cu 21 de zile inainte de ziua sosirii avansul se restituie, retinand 5 % (minim 10ron) pentru cheltuieli bancare sau se poate considera avans pentru o alta rezervare.
  2. In cazul in care se anuleaza rezervarea in mai putin de 20 de zile, avansul se poate considera avans pentru o alta rezervare sau contravaloare pentru alte servicii.
  3. In caz de anulare cu 48 de ore inainte de inceperea zilei hoteliere sau neprezentare, avansul se pierde.

Restaurantul Castelul Maria.

În  majoritatea timpului, vom opta pentru un meniu restrâns al zilei, cu  câteva variante bazate și pe preferințele dvs. și cu legume proaspete și  inspirație de sezon. Aceasta e o alegere făcută asumat, vrând să  diminuăm cât mai mult risipa alimentară.  Considerăm atât reciclarea,  cât și diminuarea deșeurilor, ca fiind foarte importantă, și încercăm pe  cât posibil să avem practici ecologice, pentru a putea trăi cu toții pe un Pământ sănătos. În mod excepțional și în funcție de sezon, putem să asigurăm și preparate pe comandă special pentru dvs.

Restaurantul are doua saloane, unul cu o capacitate de 16-20pers, iar altul cu o capacitate  de 28-30 pers. Ambele saloane au șemineu si va asteapta in anotimpul rece sa luati masa impreuna cu prietenii dumneavoastra.

Incepand cu sezonul cald, se deschide si gradina de vară: terasa acoperita 12 locuri si alte opt mese in gradina (44locuri). Aici se pot servii salate, diverse gustari si bauturi, sau daca se face comanda, se poate servi un pranz sau o cina deosebita. Masa de pranz sau cina se pregateste la comanda, pretul putand varia in functie de ce se consuma, intre 50 – 100 ron/pers/meniu pranz sau cina (doua feluri și desert). Menționăm ca micul dejun, pranzul sau cina se pot servi ‎doar la vila Castelul Maria. Avem rugămintea sa anunțați dacă doriți sa serviti pranzul sau cina la noi pentru a va retine o masa și a va comanda din timp pentru a avea prioritate la servire.‎

Restaurantul se deschide la 18:00 în timpul săptămânii și la 13:00 în weekend. Pentru excepții de la program vă rugăm să ne contactați pentru a găsi o soluție împreună. Pentru a servi masa, în orice perioadă, vă rugăm să rezervați în prealabil!

Vă rugăm să luați în considerare că în weekenduri, pe timpul zilei, saloanele restaurant ar putea fi rezervate pentru diverse evenimente. În timpul nopții se respectă programul de liniște.

Alte servicii:

  • Parcare în incita localului.
  • Plată Dolce, plata card VISA si MASTER.
  • Mini bibliotecă, cărți și reviste de literatură, poezie, lifestyle, natură și pentru copiii, atât la Casa Maria cât și în restaurantul de la Vila Castelul Maria.
  • Posibilitatea de a comanda (doar din timp) mâncare vegetariană, vegană, fără gluten.
  • Posibilitatea de a comanda (doar din timp) tort sau prăjituri pe placul dvs., inclusiv vegane și raw vegane.
  • Personal la dispozitia dumneavoastra (receptie si restaurant) intre orele 8.00 – 22.00.
  • Primim și animale de companie! Vă rugăm frumos să ne anunțați din timp pentru a vedea cum le putem acomoda. Posibil să se perceapă o taxă suplimentară.
  • Mini SPA cu cada hidromasaj și sauna (la Casa Maria), numai pentru persoanele de la cazare. Pentru rezervări. la Casa Maria: costul rezervării camerei SPA este de 100 ron, o oră. Aceasta se face prin programare în prealabil. Pentru fiecare 20min suplimentar 30ron. Programul e între 11:00 și 21:00.
  • Bucuria de a sta în grădină, într-un loc liniștit, a mirosi flori, asculta păsări, a te uita cum crește iarba și cum se coc fructele.

 

Deoarece incepand cu 23.00 si pana la ora 7.00 poarta principala se inchide va rugam, pentru orice cerere, nu ezitati sa sunati la 0722382212 sau 0254260000.

Notă: Grădina noastră găzduiește prieteni din alte specii: pisici și căței. Dacă sunteți alergici la pisici, este preferabil să rezervați o masă la interior.

 

Datele noastre sunt :

S.C .CASTELUL  MARIA SRL

sediu BANPOTOC NR 20 COM HARAU JUD HUNEDOARA

COD FISCAL : RO 14722630

J20/512/2002

BCR SIMERIA

CONT BANCA lei RO16 RNCB 0166018522460001

Codul Swift la BCR este RNCB RO BU

Cont in euro RO65RNCB0160018522460001

 

 

Vă mulțumim și vă așteptăm la noi,

 Obrejan Luminita

 

 

Înainte de a ne vizita…

4DSC_0707
Dragi oaspeți,
Pentru a păstra intimitatea și plăcerea unei experiențe unice, cazarea sau luarea mesei la noi se face doar pe bază de rezervare. Ne dorim să fim un loc al liniștii, unde oamenii se bucură de plante si verdeață, florile de oameni, pisicile dorm fără griji și se aud păsările cântând. Pentru a ne asigura de acest lucru și a evita aglomerarea, așteptăm un telefon de la dvs. înainte de a ne vizita.
În majoritatea timpului, vom opta pentru un meniu restrâns al zilei, cu câteva variante bazate și pe preferințele dvs. și cu legume proaspete și inspirație de sezon. Aceasta e o alegere făcută asumat, vrând să diminuăm cât mai mult risipa alimentară. Considerăm atât reciclarea, cât și diminuarea deșeurilor, ca fiind foarte importantă, și încercăm pe cât posibil să avem practici ecologice, pentru a putea trăi cu toții pe un Pământ sănătos.
Așteptăm, așadar, un telefon (0722382212), un sms sau un mail (luminita@castelulmaria.ro) pentru a vă rezerva cazarea sau masa.
ps. se întâmplă uneori să avem dificultăți de conexiune cu telefonul fix (0254260000)
6DSC_0692

Tort cu rubarba

Inspiratia vine din natura, din ceea ce ne incanta acum in gradina. Aici fiecare planta la randul ei poate fi regina, depinde de unde e asezata, care e perioada ei de implinire si cum e privita:
Revent, rubarba, rabarbar sau Rheum rhabarbarum
Atat de placuta privirii incat te incanta de la prima vedere. Impresioneaza verdele intens a frunzelor mari,  forma rotunda a tufei ce se aseaza aproape ca o cupola, tija florii ce se ridica supla cu mult peste semisfera frunzelor intr-un buchet de floricele albe delicate…
Ascunse de frunzele luciose sunt tijele acestora ce au atatea efecte terapeutice: laxativ, antiastmatic, antibacterian, antiinflamator, antihemoragic, anticonvulsiv, astringent, tonic, diuretic; dar mai ales sunt atat de gustoase in preparate diverse: prajituri, sosuri, dulceturi, torturi.
Tort de ciocolata cu rubarba, sau dulce amarui cu dulce acrisor intr-o perfecta armonie (asa cum iti pot fi zilele sau noptile):
  •  Trei foi blat
  • – 250gr ciocolata neagra pentru prajituri (Nestle)
  • – 200gr unt
  • – 70gr fistic prajit si maruntit
  • -.30gr cacao pudra
  • – 200gr zahar
  • – 12 oua
  • – 170gr faina (se poate folosi faina fara gluten)
  • – 2-3 gr praf de copt
Untul se spumeaza cu 130gr zahar pana devine alb, se incorporeaza pe rand galbenusele unul cate unul.
Se topeste ciocolata pe baie de abur si se adauga si aceasta avand grija sa nu se taie compozitia
Se cerne faina, cu cacao, praful de copt si se adauga in compozitia de unt – galbenuse – ciocolata (Nestle).
Cuptorul se incalzeste  la 170gr.
Se bat albusele cu 70gr zahar pentru a fi adaugate compozitiei, in doua transe. Prima data se incorporeaza bine o treime, adaugand si fisticul  si apoi restul de albus amestecand de jos in sus cu grija.
Se coc trei foi groase de 2, 5 cm timp de 40 de minute aproximativ.
Dupa ce se racesc se umplu cu dulceata de rubarba fierbinte (dulceata aromata cu scortisoara, lamaie, portocala si lamita) si se monteaza tortul imbracandu-l cu dulceata si la exterior. Se pune la rece.
Decor: Ganache ciocolata(150 gr ciocolata) se topeste pe abur si se bate cu telul  incorporand  cu 150 grame frisca lichida.
Bezea: 250 gr zahar, 100albus ou, batute pe abur, pana se topeste zaharul si compozitia devine alba, fierbinte si spumoasa, se ia de pe abur se adauga o lingurita suc lamaie si se bate pana se raceste.
Se imbraca tortul cu bezea apoi se caramelizeaza cu flacara.
Se decoreaza cu ganasul de ciocolata cu firmituri de ciocolata, fistic prajit 30/r, frunze lamaita, felii lamaie.
IMG_20170521_145606
E gata! Poti sa-l faci si tu!
Se serveste in natura  cu infuzie  de menta si lamita, alaturi de o carte buna sau un prieten.
Daca prima parte pare prea complicata, alege o solutie mai usoara: vino in gradina la Castelul Maria, fă-ți viata mai simpla!
IMG_20170521_140117

Aventuri cu frigiderul – vitrină

Pe vara aceasta pregătisem o surpriză care, însă, greu a atras atenția! Am cumpărat un frigider rotund, cu o vitrină largă, pentru a expune tot felul de mici gustări rapide și a potoli poftele oaspeților (căci, știți cum e, dacă veniți cu o foame mare, și mai sunt și alții la fel înaintea voastră, până se gătește comanda caldă, n-ar prinde bine ceva mic și gustos?) – însă, cu cât îl umpleam mai mult și mai fastuos, parcă cu atât se trecea pe lângă el fără băgare de seamă! Trebuie să fi fost ceva magie, de aceea nu ne-am lăsat descumpăniți și am făcut măncăruri ba mai simple, ba mai complicate, până a început să prindă avânt ideea. Tocmai acum că parcă merge mai bine, vine toamna și afară nu se va mai ieși așa des, să fie văzut și el, frigiderul. Ei, privim cu optimism, poate totuși până pe terasă veți da o tura, într-una din zilele când are și el ce arăta.

1wes

Chec cu brânză, farfurioare cu orez și ciuperci, broșete cu roșii cherry și dovlecel.

1wets

Farfurioare vegane cu diverse: cartofi marinați, pastă de fasole verde, roșii, ardei, măsline verzi, vinete.

2421s

Broșete cu cașcaval, măsline și roșii cherry, pastă de somon pe un pat de lămâie, căsuțe cu castraveți și pastă de brânză, păhărele cu sos de năut și medalioane de vinete și dovlecel.

1uirg

Farfurioare cu salată de vinete, chec cu șuncă și brânză, salate de avocado, gulgufi cu brânză.

Ce ne face speciali?

0aDSC_1507Am simțit ce face acest loc atât de special încă de când am pășit aici – în grădina Castelul Maria, acum mai bine de douăzeci de ani. Am simțit acea vibratie;  am simțit ca aici se împletește armonios frumusețea naturii cu valoarea oamenilor.

Am pornit cu dreptul de la început – am găsit o grădină așezată frumos într-un loc protejat și linistit.

Livada cu tot soiul de pomi fructiferi aștepta să fie îngrijită. Ca răsplată, de atunci, în fiecare an ne îmbogățește cu fructe de servit proaspete, uscate sau în tarte, prăjituri, dulcețuri și gemuri.   Nu doar pomi cu fructe aromate cresc în gradina noastra ci și brazi înalți, mesteceni plângători, buxusi și alte specii de arbori și arbuști. Este plăcerea noastră să-i curățăm și să adaugăm colecției de arbori ornamentali alte specii, pentru ca fiecare anotimp să fie deosebit.

Pentru bucuria ochilor și a simțurilor, pentru prospețimea mirosurilor, am dat mai multă culoare și veselie grădinii cu mici ronduri de flori. Primavara verdele ierbii se combină cu galbenul primulelor, violetele, narcisele și lalelele apar dandu-si  rând, apoi, parfumații bujori și irisii.

La începutul verii trandafirii infloresc rând pe rând;  sunt specii diferite:  unii se remarcă prin miros, alții prin culoare;  sunt tufe ornamentale cu trandafiri englezești sau trandafiri hibrizi,  unii sunt  urcători, alții târâtori, dar fiecare aduce ceva aparte grădinii. Urmeaza flori pentru fiecare parte a lunii: crinii, hortensiile, alte și alte, până ce apar crizantemele, care rămân înflorite până toamna tarziu. Farmecul locului este completat de un ochi de apă cu bambus și nuferi, cu pești, broscuțe și chiar cu elegante libelule câteodată.

x3atsSuntem la țară și nu se putea gândi o grădină fără legume: roșiile, ardeii și dovleceii de aici sunt de mare ajutor în bucătărie, garantând o mâncare gustoasă chiar dacă e simpla. Prieteni cu vecinii, ne ajutăm reciproc și completam necesarul de legume cu ceea ce produc ei. Ca să ne bucurăm și de ele, am amenajat și o grădiniță cu plante aromatice și mirodenii.

Dacă cel ce ajunge aici vrea mai mult verde, pădurile din jurul satului îl așteaptă cu miros de fag și pământ reavăn, ciuperci și fructe de padure. Cu bicicleta se poate face o plimbare de 6 km până la arboretumul Simeria ce uimește prin varietatea de arbori.

În toată această primitoare natura, noi, cei crescuți aici, cum putem fi altfel decât așa cum am învățat și continuăm să învățăm de la ea!? Primim oaspeții cu aceeași plăcere și prospețime, încercăm să fim de ajutor, să pregatim momente de bucurie, să creăm atmosfera în care să te simți liber și fără griji.

Inspirându-ne din natură facem cu plăcere prajituri, tarte, torturi cu dedicație, cu ingredientele favorite, speciale pentru fiecare moment. În natură am găsit secretul pentru a trăi bine: simplitate, onestitate și armonie.