Ofertă pentru zilele friguroase de decembrie, 2020
Meriți un pic de tihnă, aer proaspăt, priveliști cu pomi înalți, mâncare delicioasă.
Te așteptăm.
Dragi oaspeți,
Vă așteptăm cu drag la noi! Vă amintim că, în condițiile actuale legate de COVID-19, ghidul de conduită este următorul:
Pentru a face comunicarea mai ușoară, am pregătit o listă cu detalii și răspunsuri la întrebări frecvente legate de rezervări, program și altele.
Prezentare generală:
Vila Castelul Maria te asteapta cu o gradina ce se intinde pe mai mult de 6000mp, iar la pensiunea Casa Maria te întâmpină o gradina de 3000mp, o mini biblioteca și un miniSpa.
Pensiunea Casa Maria se afla la o distanta de aproximativ 800 de metri, 10minute de mers pe jos sau 1 minut cu masina fata de vila Castelul Maria.
Capacitate cazare:
Vila Castelul Maria pune la dispozitia clientilor 3 apartamente si o camera, capacitate de cazare de 8 locuri, fiecare apartament cu dormitor, salon living, baie.
Pensiunea Casa Maria te primește în 7 camere, fiecare cu baie proprie, patru dintre ele cu balcon, capacitate de cazare de 17 locuri.
Tarife cu mic dejun inclus, pentru două persoane:
Pentru cazare pe perioadă mai îndelungată (mai mult de trei zile) se pot oferi diverse oferte speciale pentru dvs.
Ziua hotelieră :
Check-inul se face începând cu ora 16:30 la recepția Castelul Maria, pana la ora 22:30. Avem rugamintea sa ne anuntati pentru check-in în afara orelor. Pentru check-inul după ora 23:55 este posibil se perceapă o taxa suplimentara.
Check-inul la Casa Maria se face începând cu ora 17:00.
Eliberarea camerei se face pana in ora 11:00. Avem rugamintea sa ne anuntati daca doriti sa rămâneți mai mult de aceasta ora. La eliberarea camerei dupa aceasta ora este posibil sa se perceapa o taxa suplimentara.
Fiind o locație micuță, nu avem program de recepție non-stop. Dacă doriți check-out înainte de ora șapte, vă rugăm să anunțați.
Modalități rezervare:
Rezervarea se face prin apel telefonic sau sms (0722382212) si prin mail (luminita@castelulmaria.ro) comunicand datele rezervarii, nume, perioada solicitata si un numar de telefon. Rezervarea se considera ferma daca raspundeti mailului de rezervare si trimiteti un avans de 100ron/pe noapte cazare intr-o camera. Pentru o singură noapte rezervarea se face prin plata integrală a costului camerei.
In cazul in care nu trimiteti un avans, nu raspundeti mailului de rezervare sau nu raspundeti la telefon pentru confirmare rezervare exista posibilitatea sa nu va retinem camera.
Politici de restituire avans:
Restaurantul Castelul Maria.
În majoritatea timpului, vom opta pentru un meniu restrâns al zilei, cu câteva variante bazate și pe preferințele dvs. și cu legume proaspete și inspirație de sezon. Aceasta e o alegere făcută asumat, vrând să diminuăm cât mai mult risipa alimentară. Considerăm atât reciclarea, cât și diminuarea deșeurilor, ca fiind foarte importantă, și încercăm pe cât posibil să avem practici ecologice, pentru a putea trăi cu toții pe un Pământ sănătos. În mod excepțional și în funcție de sezon, putem să asigurăm și preparate pe comandă special pentru dvs.
Restaurantul are doua saloane, unul cu o capacitate de 16-20pers, iar altul cu o capacitate de 28-30 pers. Ambele saloane au șemineu si va asteapta in anotimpul rece sa luati masa impreuna cu prietenii dumneavoastra.
Incepand cu sezonul cald, se deschide si gradina de vară: terasa acoperita 12 locuri si alte opt mese in gradina (44locuri). Aici se pot servii salate, diverse gustari si bauturi, sau daca se face comanda, se poate servi un pranz sau o cina deosebita. Masa de pranz sau cina se pregateste la comanda, pretul putand varia in functie de ce se consuma, intre 50 – 100 ron/pers/meniu pranz sau cina (doua feluri și desert). Menționăm ca micul dejun, pranzul sau cina se pot servi doar la vila Castelul Maria. Avem rugămintea sa anunțați dacă doriți sa serviti pranzul sau cina la noi pentru a va retine o masa și a va comanda din timp pentru a avea prioritate la servire.
Restaurantul se deschide la 18:00 în timpul săptămânii și la 13:00 în weekend. Pentru excepții de la program vă rugăm să ne contactați pentru a găsi o soluție împreună. Pentru a servi masa, în orice perioadă, vă rugăm să rezervați în prealabil!
Vă rugăm să luați în considerare că în weekenduri, pe timpul zilei, saloanele restaurant ar putea fi rezervate pentru diverse evenimente. În timpul nopții se respectă programul de liniște.
Alte servicii:
Deoarece incepand cu 23.00 si pana la ora 7.00 poarta principala se inchide va rugam, pentru orice cerere, nu ezitati sa sunati la 0722382212 sau 0254260000.
Notă: Grădina noastră găzduiește prieteni din alte specii: pisici și căței. Dacă sunteți alergici la pisici, este preferabil să rezervați o masă la interior.
Datele noastre sunt :
S.C .CASTELUL MARIA SRL
sediu BANPOTOC NR 20 COM HARAU JUD HUNEDOARA
COD FISCAL : RO 14722630
J20/512/2002
BCR SIMERIA
CONT BANCA lei RO16 RNCB 0166018522460001
Codul Swift la BCR este RNCB RO BU
Cont in euro RO65RNCB0160018522460001
Vă mulțumim și vă așteptăm la noi,
Obrejan Luminita
După mult joc, experimente, discuții, muncă și încercări, am reușit să creeăm noul nostru meniu. Sperăm să vă bucurați de el!
* este posibil ca prețurile să fi întâmpinat mici modificări, meniul la zi este disponibil și aici
„Pirus communis provine din Europa orientala si Asia Mica. In excavatiile arheologice s-au gasit resturile unui arbore domesticit datand din anul 3000.ihr. Romanii au raspandit si inbunatatit cultivarea lui. ” asa spune enciclopedia de cunoastere comuna, Wikipedia. Asa a ajuns si in Gradina Castelul Maria (l-a plantat un pui de dac romanizat). Avem mai multi peri in gradina si toti ne-au incantat primavara aceasta cu frumoasele lor flori albe. Din pacate, frigul a inghetat surasul florilor si acestea nu au mai avut puterea de a se transforma. Doar unul a purtat si rod anul acesta, dar a fost extraordinar! Si-a strans toate puterile si a incercat sa daruiasca fructe si pentru fratii sai. Atat de incarcat, nu a fost in niciodata. Asa ca am avut parte de toate beneficiile miraculoase ale acestor fructe: pe langa, apa, celuloza, saruri minerale, calciu, fosfor, potasiu, si vitaminele A, B, si C, au fost bune consumate crude sau in salata de fructe. Am facut tarte, torturi, si dulceata. Ii multumim din tot sufletul!
Tort cu pere si ciocolata
Trei foi blat
Se impart in mod egal in trei vase separtate. Uleiul se amesteca cu coaja de lamaie si menta.
Se pregatesc tavile cu hartie de copt si trei forme de 2 cm grosime (24 diametru) , se aseaza perele si se pun in cuptorul încins la 200grade.
Intre timp se cerne faina cu cacao, se bat albusele cu zahar, se pune o parte peste uleiul aromatizat cu coaja de lamaie, portocala si frunza menta.
In doua treimi albus se incorporeaza faina cu cacao, adaugand in mai multe transe si amestecand. La sfarsit se pune restul de albus amestecand de jos in sus cu grija si cele 100gr ciocolata.
Se scot tavile cu formele de tort si perele deja caramelizate, se imparte compozitia de blat in cele trei forme si se niveleaza. Se coc trei foi groase de 2, 5 cm timp de 35 de minute aproximativ, coborand temperatura la 180grade. Dupa ce se racesc se umplu cu crema zabaione cu mascarpone si se monteaza tortul. Se lasa sa se odihneasca si aromatizere 4 ore in frigider (5grade) apoi se se imbraca tortul cu ganache ciocolata la exterior. Se tine la rece.
Decor:
Ganache ciocolata (250 gr ciocolata) se topeste pe abur si se bate cu telul incorporand cu 250 grame frisca lichida.
Clema zabaione cu mascarpone: 200 gr zahar, 8 galbenusuri ou, batute pe abur, pana se topeste zaharul si compozitia devine fierbinte si spumoasa , se ia de pe abur se adauga 150ml vin dulce alb si se bate pana se raceste. Un plic de gelatina (8 gr) pusa la muiat in 30ml apa sau vin dulce se adauga in compozitie. Se imbraca tortul cu ganasul de ciocolata cu firmituri de ciocolata si frunze de lamaita.
E gata! Poti sa-l faci si tu!
Se serveste in natura cu infuzie de menta si lamita, alaturi de o carte buna sau un prieten.
Daca prima parte pare prea complicata, alege o solutie mai usoara : vino in gradina la Castelul Maria, fă-ți viata mai simpla!
Capsunile te incanta in iunie cu fructele lor, dar te bucura tot anul: frunzele lor de un verde proaspat iti amintesc de magia cifrei trei: trei incercari, trei dorinte, trei magi. Asezate in bordurile de flori sunt o incantare. In aprilie – mai te inveselesc cu micutele flori cu petale albe, in iunie cu fructele in forma de inima. Am gasit o legenda ce provine de la amerindieni Cherokee si povesteste atat de frumos despre aceasta minunata planta:
„Aceasta spune ca, odata, Primul Barbat a certat-o pe Prima Femeie pentru ca nu i-a pregatit mancarea la timp. Ea a inceput sa planga, iar el a alungat-o de acasa. Prima Femeie a fugit in padure. Seara, Primul Barbat s-a dus la marginea padurii, strigandu-si consoarta de mai multe ori. Nici un raspuns. Noaptea, el n-a putut inchide ochii, gandindu-se la ce a facut si la cate pericole are de infruntat Prima Femeie in padure. S-a rugat pentru ea. Dis-de-dimineata, a plecat in padure, rugandu-se: Creatorule, imi pare atat de rau pentru ce i-am spus sotiei mele. Te rog sa pui in calea ei multe flori frumoase. Sigur se va opri sa le miroase, iar eu o voi putea ajunge si imi voi putea cere iertare. Creatorul a pus cele mai frumoase flori in calea femeii, dar ea nu s-a oprit, atat era de suparata. Primul Barbat a gasit locul in care ea dormise peste noapte, apoi a gasit florile puse de Creator in calea ei. Insa n-a gasit-o pe iubita sa. S-a rugat din nou: Creatorule, probabil ca ii este foame. Te rog, pune in calea ei niste fructe. Sigur se va opri sa le manance, iar eu o voi ajunge din urma. Creatorul a pus tufe de mur in calea femeii. Fructele erau ispititoare, insa spinii i-au ranit pielea delicata, astfel ca ea a fugit mai departe. Barbatul a ajuns la mure si s-a rugat din nou: Creatorule, sunt un prost. Tu stii mai bine ce anume i-ar placea Primei Femei. Te rog alege tu ce sa pui in calea ei ca sa o opreasca, astfel incat sa o ajung si sa-i spun cat de mult o iubesc! Atunci, Creatorul s-a uitat la florile de pe pamant si ales cea mai delicata floare alba. S-a uitat la fructe, a ales cateva dintre ele, dar s-a intepat la deget in spini. Picaturile de sange au cazut peste fructe si le-au transformat, facandu-le mari, rosii si in forma de inima. Creatorul a pus florile albe si fructele rosii in calea Primei Femei. Cand ea a vazut florile delicate si fructele rosii, s-a oprit si le-a admirat frumusetea. A vazut ca nu au spini, asa ca a gustat un fruct. Era atat de dulce, incat s-a asezat in iarba si a inceput sa manance pe indelete. A vazut ca fructele aveau forma de inima, asa ca, pe masura ce le manca, a inceput sa se gandeasca la lucrurile frumoase pe care Primul Barbat le facuse pentru ea in trecut. Cu cat manca mai multe, cu atat ii veneau in minte amintiri mai dragi si mai dulci. A inceput sa planga, rugandu-l pe Creator sa i-l aduca pe sotul ei, ca sa-i spuna cat de rau ii pare si cat de mult il iubeste. Exact cand si-a terminat rugaciunea, Primul Barbat a aparut de dupa un copac. Cei doi s-au imbratisat, si-au spus cuvinte de iubire si s-au iertat unul pe altul. Indienii Cherokee au intotdeauna in casa capsuni proaspete sau dulceata de capsuni, sau imagini cu aceste fructe, ca sa-si aminteasca sa nu se certe intre ei. Forma de inima a fructului ne aminteste ca, atunci cand gresim si spunem lucruri dureroase, sa ne rugam, sa cerem iertare si sa spunem cuvinte de dragoste, asa cum au facut Primul Barbat si Prima Femeie. In limba Cherokee, capsuna se cheama ani.„
Miresme, parfum si reverie: l avanda. In gradina Castelul Maria apare in mici pete de culoare, dar promite sa isi faca loc in lungi siruri argintii. Cunoscuta si iubita, nu are nevoie de prezentare, nu cere aproape nimic de la noi si ne ofera totul: energia ce purifica mintea, corpul si spiritul. Ii suntem recunoscatori.
O reteta cu gust, cu capsuni si lavanda: doua simboluri ale iubirii.
Trei foi blat
Capsinile spălate, curatate se pun in scurga de apa in sita si apoi pe servetel, se taie bucatele mici si apoi se presara cu amestecul de 30gr zahar pudra si 30gr faina migdale. Galbenusele se spumeaza cu 100gr zahar pana devine albe, cand se incorporeaza untul topit in fir subtire. Se cerne faina, cuptorul se incalzeste la 170gr, se bat albusele cu 70gr zahar pentru a fi adaugate compozitiei. In doua transe: o treime prima data – se incorporeaza bine – adaugand apoi si restul de albus, amestecand de jos in sus, apoi cu grija se cerne faina.
Se pun in forme pentru foi groase de 2, 5 cm si 24 diametru. Se presara cu faina de migdale cu zahar si apoi se aseza deasupra capsunile, si se completeaza cu faina migdale. Pe o foaie se presara si migdale maruntite (10 – 15 gr)
Se coc timp de 30-40 de minute aproximativ. Dupa ce se racesc se umplu cu:
Crema ciocolata alba cu aroma de lavanda
Se pune la fiert laptele cu lavanda, 30/r zahar tos si sare. Se bat galbenusele cu 100gr zahar (se poate macina) pana cand se albesc, se adauga atunci faina si apoi laptele fierbinte si strecurat. Se repune pe foc si se amesteca la foc mic (80grade 90grade) pana se ingroasa: 5 min aproximativ. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca un pic, amestecand din cand in cand pentru a nu forma pojghita. Se adauga in crema calda ciocolata si se omogenizează. Cand mai este inca calda crema se pune gelatina dizolvata in apa in prealabil. Mascarponele cu restul de zahar se spumeaza, si se adauga in el crema racita.
Se monteaza tortul alternand blat, crema, blat crema blat. Ultima foaie e cea cu migdalele maruntite. Se pune la rece si doar dupa o ora se scoate si la exterior se imbraca cu frisca. Se pune la rece si se asteapta oaspetii … sau se pregateste o carte buna pentru o lectura in gradina.
Poate ca nu e nevoie de o ora si se poate taia si savura.
Bucurie si pace, ca pofta vine mancand!
Untul se spumeaza cu 130gr zahar pana devine alb, se incorporeaza pe rand galbenusele unul cate unul.Se topeste ciocolata pe baie de abur si se adauga si aceasta avand grija sa nu se taie compozitiaSe cerne faina, cu cacao, praful de copt si se adauga in compozitia de unt – galbenuse – ciocolata (Nestle).Cuptorul se incalzeste la 170gr.Se bat albusele cu 70gr zahar pentru a fi adaugate compozitiei, in doua transe. Prima data se incorporeaza bine o treime, adaugand si fisticul si apoi restul de albus amestecand de jos in sus cu grija.Se coc trei foi groase de 2, 5 cm timp de 40 de minute aproximativ.Dupa ce se racesc se umplu cu dulceata de rubarba fierbinte (dulceata aromata cu scortisoara, lamaie, portocala si lamita) si se monteaza tortul imbracandu-l cu dulceata si la exterior. Se pune la rece.Decor: Ganache ciocolata(150 gr ciocolata) se topeste pe abur si se bate cu telul incorporand cu 150 grame frisca lichida.Bezea: 250 gr zahar, 100albus ou, batute pe abur, pana se topeste zaharul si compozitia devine alba, fierbinte si spumoasa, se ia de pe abur se adauga o lingurita suc lamaie si se bate pana se raceste.Se imbraca tortul cu bezea apoi se caramelizeaza cu flacara.Se decoreaza cu ganasul de ciocolata cu firmituri de ciocolata, fistic prajit 30/r, frunze lamaita, felii lamaie.
Vara aceasta am avut (ca și în altele de până acum, dar parcă și mai și!) bucuria de a organiza evenimente de toate felurile, de a fi martori la momentele cele mai frumoase, de la nunți, la botezuri, zile de naștere sau sărbătorirea anilor de căsătorie. Întotdeauna ne simțim încântați când suntem aleși ca și locație pentru asemenea zile importante și de aceea ne canalizăm toată energia să le facem să iasă cât mai bine, de la un meniu special pregătit, la torturi pe gusturile invitaților, flori și alte aranjamente.
Tort de ziua Mariei, vegan, fără ouă sau lapte, însă cu multă ciocolată.
O masă pregătită pentru un grup de prieteni: îi așteaptă salate fel de fel și limonadă.
O nuntă mică, între cei mai apropiați, cu un meniu simplu, dar gustos, și un tort pe gusturile mirilor. Pisicile n-au lipsit nici ele…
O nuntă în grădină, cu luminițe și mulți prieteni, la care am pregătit aranjamente diverse de prăjituri.
Vă așteptăm și toamna, căci fiecare anotimp are farmecul lui!
Pe vara aceasta pregătisem o surpriză care, însă, greu a atras atenția! Am cumpărat un frigider rotund, cu o vitrină largă, pentru a expune tot felul de mici gustări rapide și a potoli poftele oaspeților (căci, știți cum e, dacă veniți cu o foame mare, și mai sunt și alții la fel înaintea voastră, până se gătește comanda caldă, n-ar prinde bine ceva mic și gustos?) – însă, cu cât îl umpleam mai mult și mai fastuos, parcă cu atât se trecea pe lângă el fără băgare de seamă! Trebuie să fi fost ceva magie, de aceea nu ne-am lăsat descumpăniți și am făcut măncăruri ba mai simple, ba mai complicate, până a început să prindă avânt ideea. Tocmai acum că parcă merge mai bine, vine toamna și afară nu se va mai ieși așa des, să fie văzut și el, frigiderul. Ei, privim cu optimism, poate totuși până pe terasă veți da o tura, într-una din zilele când are și el ce arăta.
Chec cu brânză, farfurioare cu orez și ciuperci, broșete cu roșii cherry și dovlecel.
Farfurioare vegane cu diverse: cartofi marinați, pastă de fasole verde, roșii, ardei, măsline verzi, vinete.
Broșete cu cașcaval, măsline și roșii cherry, pastă de somon pe un pat de lămâie, căsuțe cu castraveți și pastă de brânză, păhărele cu sos de năut și medalioane de vinete și dovlecel.
Farfurioare cu salată de vinete, chec cu șuncă și brânză, salate de avocado, gulgufi cu brânză.
Demult, tare demult, pe vremea când zaharul și ouăle erau la rație, mama deschidea caietul cu coperți albastre la sfârșit de fiecare săptămână și aducea sărbătoare pe masă …
În caietul albastru erau rețetele de prăjituri de la bunici, mătuși, prietene, vecine și alte cunoștințe, fiecare cu numele celei care a destăinuit secretul ascuns al dulciurilor – adică un nume de origine.
Sâmbătă seară din acest caiet ieșea, după inspirație, incantație și rație, rețetă pentru prăjitura de duminică. Mama mea era cea care deținea puterea de a decide. Ea făcea alegerea ținând cont și de „aș vrea” și „mi-ar plăcea” și „te rog” . Nu știu cum făcea apoi, folosind un numar de „linguri cu varf”, „vârf de cutit” sau „cât cuprinde” să învârtă și să amestece în așa fel încât la sfârșit să iasă ceva minunat. Totul părea atat de complicat și interesant, iar mama mea – o adevărată regină a prăjiturilor!
Îmi amintesc ce mult îmi plăcea să urmăresc toate pregătirile și să ajut (sau să încurc): să cern făina, să bat spuma cu telul și mai mult să gust din spuma de ou. Continuam apoi să privesc prin gemul mic al cuptorului cum se coace și se umflă aluatul, așteptând cu nerbădare magica transformare.
Dupa mulți, mulți ani, secretele prăjiturilor de casă au fost transmise, așa cum spun bătrânii, din generație în generatie. Acum sunt eu cea care pășesc în misteriosul țărâm al dulciurilor unde apar zilnic alte și alte combinații ce se vor descoperite. Nu mi-a rămâs decât să pornesc în această dulce aventură bine înarmată cu Caietul albastru, cărțile Sandei Marin și Silviei Jurcovan, prinzând curaj la nevoie și îndemânare de la alte cursuri și prin exercițiu.
Doresc cu tot sufletul să putem oferi oaspeților nostri de la Castelul Maria frumuseți aromate în farfurie care să le creeze un moment muzical al gusturilor și o amintire minunată.